Clubgeschiedenis

Clubgeschiedenis

De hoofdbesturen van Eendracht Gerhees, Genenbos Sport en K.F.C. Taxandria besloten einde 2006 in onderling overleg en in samenwerking met het gemeentebestuur van Ham om met ingang van het seizoen 2007-2008 volledig te fusioneren, onder de naam van K.F.C. HAM United.

Dit in de overtuiging dat dit de enige manier is om het voetbal in de gemeente Ham leefbaar te houden. In samenspraak met het gemeentebestuur van Ham werd gekozen om een nieuwe accommodatie neer te zetten op het sportcentrum “Het Vlietje”. In mei 2007 werd hiervoor de eerste steen gelegd, op zaterdag 1 september 2007 kon de nieuwe accommodatie in gebruik genomen worden, dankzij de samenwerking van talrijke medewerkers.

Alle competitiewedstrijden van alle ploegen van de fusieclub gaan door op deze accomodatie.

Aanvankelijk werden de terreinen van E. Gerhees en Genenbos Sp. ook gebruikt als trainingsaccomodatie, maar sinds enkele jaren gaan alle competitiewedstrijden én trainingsactiviteiten van de fusieclub door op “Het Vlietje”.
“Op deze manier willen wij het voetbal in Ham nieuwe impulsen geven en er voor zorgen dat de Hammenaren zich met plezier associëren met Ham United, en de wedstrijden een feestelijke gebeurtenis worden voor elke inwoner.”